YEŞİL ÇAY
Yeşil çay özellikle kateşinler ve kateşin türevlerini kapsayan flavonoidlerce zengindir. Yeşil çay kateşinlerinin C ve E vitaminlerinden çok daha güçlü antioksidan aktiviteye sahip olduğu gösterilmiştir. Yapılan çalışmalar yeşil çayın antioksidan, antienflamatuar, antimutajenik, antikanserojenik, antianjiyogenik, apoptotik, obezliği önleyici, hipolipidemik (kolesterolü düşürücü), antiarteriosklerotik (damar sertliğini önleyici), antidiabetik, antibakteriyel, antiviral ve yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Yeşil çay, kapsaisin ve zencefil içeren diyet takviyeleri almak , ağırlıkta önemli bir düşüşe neden olmuştur. Yeşil çay tüketen bireyler, kapsaisin ve zencefil yardımcı takviyeleri, insülin direncini anlamlı derecede düşürmüşlerdir.
ZENCEFİL
Zencefil özütü ile beslenme kombinasyonu HDL düzeylerinde anlamlı bir artışa neden olmaktadır. Dolaşımın artırılması ve yüksek tansiyonun düşürülmesi için vücudu ısıtmak için kullanılır. Isınma etkisinden dolayı, zencefil, soğuk algınlığı ve grip tedavisinde antiviral rol oynar. Aynı zamanda yağ yakımında etkilidir.
KIRMIZI BİBER
Kırmızı biber diyetsel antioksidanların(flavonoidler, fenolik asitler, karotenoidler, A vitamini, askorbik asit, tokoferoller) ve acı kapsaisinoidlerin (kapsaisin, dihidrokapsaisin ve benzeri analologlar) en büyük kaynaklarından biridir. Kırmızı biber tüketimi enerji alımını azaltıp harcanmasını arttırmaktadır ve böylece yağ yakımını desteklemektedir.
TARÇIN (Cinnamon)
Tarçında bulunan doğal ajanlar, insülin görevi görerek kan şekeri düzeyini sabit tutmayı sağlamaktadır. Tarçının kan glikoz düzeyini azalttığı ve bu etkinin de tarçında bulunan Metil hidroksi kalkon polimeri ile bağlantılı olarak gerçekleştirildiği bildirilmektedir. Tarçının içindeki bileşenlerin kolesterol sentezini bloke ettiği ve kolesterolün vücuttan atılmasını kolaylaştırarak kan yağlarında düşüş sağladığı ifade edilmektedir.
AVOKADO
Avokado,% 71 MUFA,% 13 çoklu doymamış yağ asitleri (PUFA) ve% 16 doymuş yağ asitleri (SFA) içeren tekli doymamış yağ asitleri (MUFA) açısından zengin meyve yağı içerir. Avokado tüketimi kilo kontrolünü sağlamada etkilidir. Yağ yakımını da desteklemektedir.
ANANAS
Ananas suyundan gelen bromelainlerin antienflamatuvar etki göstermektedir. Aynı zamanda yağ yakımına etkileri görülmüştür.
KETEN TOHUMU
Keten tohumu zengin içerikli a-linolenik asit (ALA, omega-3 yağ asidi), lignanlar ve lif içeriği nedeniyle önemli bir fonksiyonel besin maddesi olarak ortaya çıkmaktadır. Böylece yağ yakımına destek olmaktadır.
HİNDİSTAN CEVİZİ
Hindistan cevizi yağı, sağlıklı bir yağ olmakla birlikte kalp sağlığını destekleyici faydalar içermektedir. Hindistan cevizi yağının doymamış yağlarla değiştirilmesinin, kan lipit profillerini tutarlı bir şekilde değiştireceğini göstermektedir.
CEVİZ
Ceviz tüketimi VKİ ve bel çevresi oranında bir azalma olduğunu göstermektedir.
LAHANA
Lahana, anti-enflamatuar ve antikanser özelliklerine katkıda bulunan sekonder metabolitleri (glukozinolatlar) ve amino asitleri içerir.